Behand­lingar

Är du elitidrottare eller små barnsföräldrer? Till mig kommer du, oavsett vem du är, som har besvär med spänningar, muskelknutor, smärta eller begränsat rörelsemönster. Hos mig är fokus att hitta orsaken till dina symtom och hjälpa dig undvika att de kommer tillbaka. Vad är det som orsakar din smärta, dina spänningar eller begränsningar i rörelse? Genom att göra en rörelseanalys tar vi reda på hur din kropp eventuellt kompenserar i olika rörelser. Därefter anpassar vi behandlingen utifrån det vi hittar samt det din kropp förväntas klara av i vardagen.  Är målet den perfekta golfsvingen eller att plocka din bebis från golvet utan smärta? 

Förutom funktionell behandling och rörelseanalys erbjuder jag också klassisk massage, både mer avslappnande och gravidmassage men också djupgående med triggerpunker. 

Tveka inte att skicka ett mail  till mig om du har fler funderingar eller är osäker på vad du ska välja. 

Funktionell kropp

Att ha en funktionell kropp är avgörande för att klara av vår vardag och det vi ställs inför. För en elitidrottare ställs det vissa krav på kroppens rörelsemönster, styrka och funktion, ofta specifikt utifrån vilken sport man utövar. En golfspelare tex har sitt rörelsemönster medans en fotbollsspelare har sitt. Men även en lastbilschafför, kontorsarbetare eller föräldraledig ställs dagligen inför prövningar i kroppens funktioner och rörelsemönster. Ofta märker man snabbt och med är något som avviker, tex genom att man upplever smärta eller begränsningar i vissa rörelser. Detta kan bero på ett omedvetet invant kompensationsmönster. De funktionella behanlingarna syftar just till detta, att analysera, behandla och förbättra rörelsemönster utifrån din vardag och skapa förutsättningar för en så funktionell kropp som möjligt, fri från smärtam stelhet och kompensationsmönster. 

Funktionell Rörelseanalys

En helkroppsanalys som undersöker begränsningar i kroppens alla leder. 

En funktionell rörelseanalys tar reda på hur din kropp rör sig och letar efter eventuella kompensationsmönster och begränsningar i ditt ROM (range of motion). Genom att hitta eventuella kompensationsmönster kan vi börja återställa dessa med en behandling- och/eller träningsplan. Därmed kan vi skapa förutsättningar för en mer fungerande kropp både i vardagen men också för dig som vill ta din träning till nya nivåer.

30 min: 550 kr

Funktionell behandling/träning

Personligt anpassad behandling och träning efter analys resultat. 

Behandlingen inleds med en kortare rörelseanalys. (För bästa förutsättning, boka först en 30 min funktionell rörelseanalys.) Därefter får du en personligt anpassad behandling och träning utifrån dina resultat. Behandlingen kan innehålla olika typer av massage, muskelaktiverings teknik, kinesiologitejpning, stretching och övningar. Vid behov får du även övningar med dig att göra hemma.

60 min: 1050 kr

Vad är muskel aktiverings teknik (MAT)?

Muskel Aktiverings Teknink (MAT)

MAT® skapades med idéen att rörlighet och styrketräning står som grundpelare för vår hälsa och att musklernas förmåga att kunna spänna sig optimalt är viktigt för ett normalt rörelsemönster. Hämningar i musklerna visar sig i ett begränsat rörelsemönster (ROM) och prestation (styrka), vilket kan leda till smärta och/eller stelhet.

MAT® är en specifik och unik process som bedömer musklers förmåga att kunna dra ihop sig genom att först jämföra rörelsemönster från höger till vänster sida eftersom kroppen är skapad för att vara till mesta dels symmetrisk. Om en rörelse är bedömd som asymmetrisk, så vet vi att en eller flera muskler som är ansvariga för just den rörelsen möjligtvis är svaga dvs. nervsystemet har svårt att kommunicera med muskeln och tvärtom. Vi testar sedan dessa muskler för att göra en bedömning på vad som behöver aktiveras.
 
 

Svensk Klassisk Massage/ Idrottsmassage

Jag anpassar alltid min behandling efter dina behov och varje tillfälle börjar med en kort genomgång av vilka önskemål, besvär eller eventuella problem du vill jobba med den gången. Utifrån den informationen jag får från dig använder jag mig av de tekniker och fokuserar på de områden som behövs för att på bästa sätt hitta en lösning för dig. Därför bokar du tid för behanling och på plats kommer vi överrens om vad som

Den svenska klassiska massagen är djupgående och jobbar med att lösa upp spänningar och värk i musklerna. Massagen ökar cirkulationen, motverkar trötthet i muskler och ger en härlig avslappning för hela kroppen.

Idorttsmassagen är mer intensiv, och mer djupgående än den svenska klassiska. Används oftast tillsammans med behandling av triggerpunker för maximal effekt. 
 

25 min: 550  kr
   45 min: 650  kr
55 min: 810 kr
85 min: 1050 kr

Gravidmassage

Gravidmassage

För dig som är gravid har jag en bra kudde där både mage och bröst får plats. Detta är en lite mjukare massage än den djupgående men är fortfarande mjukgörande och löser upp spänningar. Trycket anpassas efter dina önskemål. 

25 min: 550 kr

        55 min: 810 kr  

Hawaiiansk Massage

En behandling för hela kroppen som är omväxlande mjuk, följsam och djupgående intensiv. Massagen följer kroppens energibanor, zonterapipunkter och akupunkturpunkter. Intentionen är att frigöra energiflödet i kroppen, lösa upp stress och spänningar och återställa balans i kroppen. Det är en massage som passar alla med rekommenderas verkligen för dig som är stressad och spänd. Här fokuseras på helheten och hela kroppens masseras varje gång.


55 min: 810 kr 
85 min: 1050  kr